Home>>Weblog>>Een onderzoek?

Een onderzoek?

17 aug 2017
Een onderzoek

Vandaag stond er opnieuw in het Algemeen Dagblad een berichtje uit de formatie. Een lekje. Nu moet je 'lekken' altijd met argusogen bekijken. Soms lekt er iets dat nog helemaal niet vaststaat, dus waar je geen waarde aan moet hechten. Dan lekt er weer iets waarbij iemand baadt heeft om het gelekte aan te vallen of bij te vallen. Dus na een lek moet je nog niet te snel conclusies trekken.

Dat gezegd hebbende: Begin deze week lekte er iets over Voltooid Leven, en dat er misschien nieuw onderzoek naar gedaan zou worden. Vandaag lekt er iets over ouderschapswetgeving en ook dat daar extra onderzoek naar zou moeten komen.

Nou, is er met dit soort 'onderzoeken' wel iets aan de hand. Het instellen van een onderzoek of een commissie wordt namelijk niet gedaan om echt iets te onderzoeken maar om tijd te rekken en een probleem te maskeren. Zeker bij deze onderwerpen is er al onderzoek gedaan, dus wat moet er nog meer onderzocht worden?

Los van dat ik het heel kwalijk zou vinden als een debat over dit soort zaken zou stilvallen de komende vier jaar, zou ik het misschien nog wel cynischer vinden als deze truc zou worden toegepast om daar niet eerlijk over te zijn.

Dus wat er ook uitkomt: onderhandelaars wees tenminste eerlijk.