Home >> De Koning Kun Je Niet Spelen

De Koning Kun Je Niet Spelen

'Toneelwetten voor kiezers en politici' - NU in de winkel!

Ga HIER naar de speciale webpagina van 'De Koning Kun Je Niet Spelen', bestel het boek en bekijk ook een aantal fragmenten uit het boek op video.

Wat is de overeenkomst tussen een politicus en een acteur? Welke toneel- en acteerwetten zijn handig voor kiezers om de politiek beter te begrijpen of te ontmaskeren?

Voormalig acteur en politicus Boris van der Ham toont in De koning kun je niet spelen een originele kijk op macht en democratie. Zowel lokaal, nationaal als Europees. Hij schetst het broeierige heden en verleden van het ‘theater van de politiek’, put uit eigen zijn eigen ervaringen en sprak met acteurs van het Nationale Toneel in Den Haag.

Ook komen aan het woord journalisten Frits Wester (RTL Nieuws) en Ferry Mingelen (NOS/Pauw & Witteman), actrice Ellen Vogel ('De Tweeling') en regisseur Theu Boermans (‘Anne’, ‘Soldaat van Oranje’). De koning kun je niet spelen is een rijk geïllustreerd pleidooi voor méér en vooral beter theater in de politiek.

Reserveer 'De Koning Kun Je Niet Spelen' nu voor 14,95 bij Bruna / Ako / Van Stockum / Atheneum / Libris / Bol.com of natuurlijk bij de boekhandel in jouw buurt. Als je nu reserveert krijg je het boek toegestuurd als het in april van de drukker rolt.

Opiniestukken

Het ontbreken van een mediacircus is pas echt schadelijk trouw

"Het ontbreken van een mediacircus is pas echt schadelijk " (Trouw)

In dagblad Trouw mijn artikel over Prinsjesdag en de Algemeen Politieke Beschouwingen. Smalend wordt wel gesteld dat deze dagen een groot mediacircus en 'theater' zijn. Bovendien gaan steeds meer taken naar Europa en gemeenten. Dus is het Binnenhof nog wel het politieke hoofdtoneel? Ik stel dat het de lokale politiek jammerlijk ontbreekt aan publiek en journalisten. Dit levert een groot probleem op bij de controle op de miljarden euro's die lokaal nu verdeeld gaan worden. Ik stel: 'was de lokale democratie maar iets meer een mediacircus en een theater.'

Interviews

Boris van der Ham wil ‘muur van ellende’ zingend breken

Na zijn afscheid uit politiek Den Haag zagen we voormalig Kamerlid Boris van der Ham in de musical Ciske de Rat en de televisieserie Smeris. Vandaag komt zijn debuutsingle Opstaan uit en volgende week volgt zijn eerste album. ,,Zingen is de enige liefde waarmee ik nog nooit naar buiten ben getreden.’’