Home>>Nieuws>>Vrijheid in 'Dutch Church' Londen

Vrijheid in 'Dutch Church' Londen

15 okt 2014
Vrijheid in dutch church londen

Op uitnodiging van de Dutch Church in Londen was Boris van der Ham de spreker bij een Diner Pensant. De kerk staat midden in het zakencentrum van Londen, en organiseert diverse bijeenkomsten voor Nederlandse expats in de Britse hoofdstad. Van der Ham sprak over het thema vrijheid.

Boris van der Ham was jarenlang de tweede man bij D66. In 2012 verkoos hij een een tijdje ‘frisse neus’ te halen buiten de politiek. Dat resulteerde in twee boeken, waaronder een over de historie en de huidige dilemma’s van het vrijgevochten Nederland (‘De Vrije Moraal’), waar de ‘permissive society’ rond seks, drank en drugs werd behandeld. Dit jaar kwam het veelgeprezen boek ‘De Koning Kun je niet Spelen’ uit over het theater van de politiek.

Van der Ham is naast schrijver ook voorzitter van het Humanistisch Verbond, de organisatie die atheïsten, humanisten, agnosten en vrijzinnigen verenigd. In die functie bemoeit hij zich veelvuldig met het publieke debat over moraal, religie, mensenrechten en vrijheid. In zijn verhaal tijdens het diner schetste hij waar de grenzen van vrijheid voor hem liggen, maar ook waar vrijheid juist verdedigd moet worden. Wat zijn de normen en waarden van de vrijheid?

Van der Ham is in Londen vanwege de “secular conference” die onder meer zal gaan over IS en de bedreiging van vrijheden. Ook daar stond hij bij stil.