Home>>Nieuws>>Van der Ham voorzitter Werelderfgoed.nl

Van der Ham voorzitter Werelderfgoed.nl

14 mei 2015
Van der ham voorzitter werelderfgoed nl

Boris van der Ham is de nieuwe voorzitter van Stichting Werelderfgoed.nl. De Stichting zorgt voor het ontsluiten van het Nederlands werelderfgoed. Met zijn ervaring in onder meer het onderwijs, cultuur en de politiek, zal hij deze taak op zich nemen.

Van der Ham was lange tijd lid van de Tweede Kamer, is publicist en bekleedt een aantal andere bestuurlijke functies. Met hem heeft de Stichting een representatieve en deskundige voorzitter, die zich nationaal en internationaal gaat inzetten voor de belangen van de Nederlandse werelderfgoederen.

De heer Van der Ham benadrukt bij zijn aanstelling het belang van draagvlak, de educatieve opdracht die UNESCO heeft meegegeven en het belang van goede promotie en bewustwording onder de Nederlandse bevolking. Van der Ham: “Nederland heeft erfgoed van wereldniveau. Toeristen weten ze te vinden, Nederlanders zelf weten er soms nauwelijks wat van af. Dat kan anders!”

Het Algemeen Bestuur van de Stichting, waarin de huidige 10 Nederlandse werelderfgoederen zijn verenigd, ziet uit naar een goede en vruchtbare samenwerking met de nieuwe voorzitter.

De heer Van der Ham neemt het voorzitterschap over van de heer Harry Brinkman, voormalig burgemeester van gemeente Beemster, die met succes de Stichting 12 jaar lang heeft geleid. De functie is parttime.