Home>>Nieuws>>Van der Ham: Nachtleven verdient beter imago

Van der Ham: Nachtleven verdient beter imago

28 okt 2011
Van der ham nachtleven verdient beter imago

De nachtburgemeesters van elf steden komen zaterdag bij elkaar voor het eerste nachtburgemeestercongres in Middelbeers. „En dat is hoognodig”, vindt D66-Kamerlid Boris van der Ham, die zaterdag als dagvoorzitter op het congres aanwezig zal zijn. „Er wordt te negatief naar het nachtleven gekeken. Het nachtleven creëert zelfs banen in tijden van crisis en als wij ons uitgaansleven hip houden is dat ook gunstig voor het toerisme. Er wordt te veel gekeken naar dingen die fout gaan, terwijl grote dancefeesten bijvoorbeeld in verhouding voor minder problemen zorgen dan een bruine kroeg. Er is veel foute beeldvorming.”

Volgens Van der Ham moeten steden als Amsterdam flexibeler worden in bijvoorbeeld sluitingstijden om zo te kunnen concurreren met populaire steden als Berlijn en Barcelona. „De grote uitgaanssteden moeten ook open staan voor initiatieven van kleine ondernemers in plaats van het monopolie geven aan grote horecaondernemers”, aldus Van der Ham.

Op het congres wordt gediscussieerd over het nachtleven van Nederlandse steden en hoe ze deze een positieve boost kunnen geven. Een nachtburgemeester is een onofficiële titel van iemand die een toonaangevende rol speelt in het nachtleven van een stad. Het congres gaat dan ook zeer toepasselijk door tot in de late uurtjes met optredens van verschillende nachtburgemeesters zoals DJ Isis van der Wel, nachtburgemeester van Amsterdam. De nacht van 29 op 30 oktober is hiervoor uitgekozen omdat dit de langste nacht van 2011 is in verband met het terugzetten van de klok.

Uit: Dagblad de Spits 28 oktober 2011

HIER MIJN VIDEOBLOG OVER HET GEVECHT VOOR LEGALE DISCO'S - VAN STRAUSS TOT HOUSE: