Home>>Nieuws>>Oud JD-voorzitter spreekt bij JD-Amsterdam

Oud JD-voorzitter spreekt bij JD-Amsterdam

24 mei 2015
Oud jd voorzitter spreekt bij jd amsterdam

De Jonge Democraten (JD) hebben door heel Nederland lokale afdelingen. Bij de afdeling Amsterdam werd een introductiedag gehouden. Een van de gasten van voormalig Kamerlid en landelijk voorzitter van de JD, Boris van der Ham.

Van der Ham vertelde over zijn vroegste ervaringen bij de JD toen hij als 15-jarige lid werd. Hij werd uiteindelijk landelijk voorzitter, en heeft veel aan die ervaring gehad in zijn latere werk als Kamerlid. Hij riep de JD-ers op om elkaar vooral 'het licht in de ogen' te gunnen. "Het is belangrijk dat je je bij de JD veilig voelt, je moet fouten kunnen maken, je moet dingen mogen leren. Een afzeikcultuur zoals bij andere politieke jongerenorganisaties is fout. Ga niet het meest nare van de politiek imiteren. Geef elkaar 'a break'." 

Bovendien riep Van der Ham de Jonge Democraten op om voorop te blijven lopen in het vernieuwen van D66. Wil D66 de grootste politieke partij willen worden, dan zal het voorop moeten blijven lopen en zijn vleugels naar meer delen van de samenleving moeten uitslaan. De JD moet hierin voor gaan.

Van der Ham is zelf op 'time out' uit de politiek. Na 10 jaar Kamerlidmaatschap wil hij een frisse neus halen, en weer nieuwe ideeen opdoen.

Achterin het zaaltje zat overigens de 3,5 jaar oude zoon van Van der Ham. Hij zat met een grote koptelefoon op netflix te kijken. Na het verhaal van zijn vader, gingen ze samen het Vondelpark in: naar de speeltuin.