Home>>Nieuws>>Moderniseer fiscaal- en burgerlijk wetboek

Moderniseer fiscaal- en burgerlijk wetboek

04 mei 2015
Moderniseer fiscaal  en burgerlijk wetboek

Boris van der Ham,voorzitter van het Humanistisch Verbond, pleitte in het Radio 1-programma 'NieuwsBV' (BNNVARA) voor het moderiniseren van de erfbelasting en het burgerlijk wetboek. "Hechte vriendschappen, donorouders, pleegkinderen en vele soorten alleenstaanden – ons wetboek en de erfbelasting zijn er niet genoeg op ingesteld. Hoog tijd dus voor een fundamentele modernisering," stelt hij in De Nieuws BV.

Al eerder pleiite Van der Ham in het NRC Handelsblad (HIER) voor deze aanpassing.

Aan de opinietafel van Radio 1 zaten ook notaris Nora van Oostrom. Zij vertelt welke ervaringen zij heeft met niet-familieleden opnemen in het testament. Ook Christiaan Fruneaux komt aan het woord. Hij heeft een poging ondernomen om vriendschap via de wet vast te leggen en daarmee de wetgeving te omzeilen.

Zie hier de videobeelden van de radio-opname:

Het Humanistisch Verbond is de organisatie die humanisten verbindt, waaronder atheisten, agnosten en vrijizinnigen. We maken ons hard voor de vrijheid van meningsuiting - hier en in het buitenland - voor zelfbeschikking - tijdens en aan het eind van je leven - en laten ons inspireren door wetenschap, oude en nieuwe denkers. Wil je het Humanistisch Verbond steunen? Ga naar www.humanisme.nu