Home>>Nieuws>>Merkbaar minder regels

Merkbaar minder regels

25 apr 2013
Merkbaar minder regels

Wasima Khan, studente aan de Erasmus Universiteit, is uitgeroepen tot winnaar van de essaywedstrijd ‘Minder regels, een makkie?’. Op de Actal-conferentie ‘Merkbaar minder regeldruk’ in Den Haag reikte dagvoorzitter en jury-voorzitter Boris van der Ham vanmiddag de hoofdprijs uit: 1 jaar collegegeld. Kort hiervoor had Jan ten Hoopen, voorzitter van Actal, het boek 'Merbaar minder regeldruk' met daarin het essay van Wasima Khan overhandigd aan Minister Plasterk.

Om studenten te betrekken bij de gedachtevorming over het merkbaar verminderen van de regeldruk in Nederland, schreef Actal in het najaar van 2012 een essaywedstrijd uit: ‘Minder regels, een makkie?’. 51 studenten hebben een essay ingestuurd. De jury heeft alle inzendingen beoordeeld op originaliteit, realiteit, impact en schrijfstijl. Naast Boris van der Ham zaten Joeri van den Steenhoven en Lili Doude van Troostwijk in de jury.

De inzenders hebben heel verschillende achtergronden: van filosofie tot bouwkunde, van ergotherapie tot bedrijfskunde. Regeldruk en bureaucratie zitten immers overal, in alle sectoren van de maatschappij. Of je nu econoom, verpleegkundige, jurist, tandarts, civiel ingenieur, accountant of politieagent bent, je krijgt er altijd mee te maken. En Actal is altijd op zoek goede ideeën om zaken eenvoudiger en efficiënter te regelen.