Home>>Nieuws>>Europadebat 1992 nagespeeld

Europadebat 1992 nagespeeld

12 mei 2014
Europadebat 1992 nagespeeld

Het NRC Handelsblad liet in het kader van de Europese verkiezingen een debat naspelen. In theater Frascati, onder regie van Jeroen van den Berg, speelden een aantal oud Kamerleden het debat uit 1992 na dat leidde tot de EU en de Euro. Boris van der Ham speelde verteller en Hans Janmaat.

Weisglas-VVD, Deetman-CDA, Jurgens-PVDA, Brouwer-Groenlinks en Eisma-D66 speelden zichzelf. Bas van der Vlies-SGP speelde de overleden collega van de SGP en Boris van der Ham speelde verteller en Hans Janmaat van de Centrum Democraten. Hoe kijken deze oud kamerleden op het cruciale debat terug? Van der Ham was geen Kamerlid in deze periode (hij studeerde toen) maar was in 2005 wel een van de schrijvers van het wetsvoorstel dat leidde tot het referendum over de Europese Grondwet.Over deze wet en de consequenties voor Europa schreef hij in 2007 het boekje 'Voortrekkers en Baanbrekers'.

De medewerkers aan het toneelstuk kregen van het NRC Handelsblad Van der Ham's boek 'De Koning Kun Je Niet Spelen' kado, over het theater van de politiek.