Home>>Nieuws>>Boris on tour: Enschede

Boris on tour: Enschede

30 aug 2010
Boris on tour enschede

Tweede Kamerlid Boris van der Ham (D66) was maandagmiddag op werkbezoek bij Saxion in Enschede. Hij sprak met Saxion-vertegenwoordigers over het lerarentekort, excellentie en onderzoek. “Onderzoek in het hbo is belangrijk, zolang het maar geen onzin is.”

Van der Ham sprak onder andere met de Raad van Bestuur, academiedirecteur Jan Auwke Diepenhorst (APO) en student Sabine Jeurnink (pabo). Maar wat neemt hij van die gesprekken nou mee terug naar Den Haag? “Ik vraag bijvoorbeeld heel concreet wat er beter kan. Soms kan de wet in de weg staan. Wil een hogeschool zoals Saxion experimenteren of iets op een andere manier proberen, maar de wet biedt daar geen ruimte voor, dan moet daar in sommige gevallen iets aan gedaan worden. Als ik hoor dat dit het geval is, dan kan ik daar als wetgever iets aan proberen te doen.”

Van der Ham hoeft niet overtuigd te worden van het nut van onderzoek binnen hbo-instellingen zoals Saxion. Hij heeft wel een voorwaarde: “Het mag niet overlappen met het onderzoek dat bij universiteiten al gedaan wordt. Het echte toepasbare onderzoek kan heel nuttig zijn.”