Home>>Nieuws>>25 jaar internet: een persoonlijk verhaal

25 jaar internet: een persoonlijk verhaal

08 feb 2011
25 jaar internet een persoonlijk verhaal

Het internetadres .nl, bestaat 25 jaar. In dat kader is er een speciale website uitgekomen die dit 25-jubileum van internet in Nederland viert. D66-kamerlid Boris van der Ham geeft op deze website een persoonlijk verhaal geschreven over zijn eerste ervaring met internet. "Mijn vader was op de universiteit aan het 'talken' met een collega in Australie."

"Een mooie herinnering aan mijn vader"

Mijn vader was universitair docent wiskunde op de Vrije Universiteit. Omdat ik niet goed was in wiskunde, ging ik in de vroege jaren van mijn Middelbareschool-tijd regelmatig bij hem langs voor bijles. Meestal trof ik hem daar achter een computer, bezig met iets wetenschappelijks. Zo was hij op een dag aan het 'talken' met 'n wetenschapper uit Australie. Mijn vader was enthousiast. "Ik kan nu berichten over en weer sturen met andere wetenschappers!" Wat heb je daar nou aan, dacht ik nog? Nu weet ik wel beter.

Die eerste wetenschappelijke experimenten en toepassingen van internet hebben ons leven veranderd. We chatten, surfen en vergaren informatie, en we kunnen bijna niet meer zonder. Het heeft Nederlanders mondiger gemaakt. Als je een lichamelijke klacht hebt, wordt eerst internet afgezocht naar mogelijke oorzaken of oplossingen. Gewapend met die informatie gaan we naar de dokter, en voelen ons minder afhankelijk van zijn of haar oordeel. Ook de politiek is veranderd. Politieke partijen zijn ontsloten op internet, kunnen sneller communiceren met mensen en zijn makkelijker toegankelijk. Vijfentwintig jaar internet vier ik met een mooie herinnering aan mijn enthousiaste vader.

Boris van der Ham Tweede Kamerlid D66