Home>>In de media>>Hoe verweer je je tegen opkomend conservatisme? (Metro)

Hoe verweer je je tegen opkomend conservatisme? (Metro)

27 mei 2010
Hoe verweer je je tegen opkomend conservatisme metro

D66-Kamerlid Boris van der Ham organiseert vanavond de Avond van de Vrijzinnigheid. Het moet tijdens de huidige verkiezingscampagne namelijk niet alleen over de economie gaan, zo stelt hij.

De Avond van de Vrijzinnigheid?

Een hele leuke avond, in Studio 80 in Amsterdam. Deze verkiezingen gaan vooral over de economie. Dat is absoluut belangrijk, ook voor D66, maar er zijn andere thema's waarin Nederland lijkt weg te zakken in halsstarrigheid en navelstaren. Hoe ga je als politiek om met religie, betutteling in het uitgaansleven en de vrijheid om op zondag boodschappen te doen? Hoe verweer je je tegen opkomend conservatisme?

Wat staat er op het programma?

Er zijn debatten, gesprekken, humor en er is muziek. Dominee Gremdaat houdt een preek, De Amerikaan Greg Shapiro van Boom Chicago geeft zijn kijk op Nederland en er is een discussie met onder meer regisseur Eddy Terstall en Rogier Havelaar, voormalig voorzitter van de ChristenUnie-jongeren. Er komen heel veel verschillende mensen die zich inhoudelijk bezighouden met de dilemma¹s van een vrije samenleving.

-Waar ligt voor jou de grens van vrijheid van meningsuiting?

Wat mij betreft bij het eigen fatsoen. Je kunt niet alles via de wet regelen. Soms is het ook heel erg lastig te beoordelen wat beledigen en kritiek uiten is, mede omdat de één natuurlijk sneller gekwetst is dan de ander.

Kijk voor meer informatie op: www.borisvanderham.nl