Home>>Weblog>>Dank voor de voorkeurstemmen!

Dank voor de voorkeurstemmen!

21 mrt 2014
Dank voor de voorkeurstemmen

Een mooie uitslag voor D66-Amsterdam. En vandaag hoorde ik dat ik als lijstduwer 2575 voorkeurstemmen heb gekregen, meer dan 1/3 van de kiesdeler!

Met zoveel voorkeurstemmen heb ik recht om in de gemeenteraad van Amsterdam te gaan zitten, aangezien je 25% van de kiesdeler nodig hebt. Maar dat zal ik, zoals ik al aangekondigd heb, niet doen.

Ik zei bij het aanvaarden van mijn lijstduwerschap dat mijn steun aan D66-Amsterdam in eerste instantie morele steun was, maar toch ook niet helemaal vrijblijvend. Als ik een hele zetel aan voorkeurstemmen zou halen, dus een hele kiesdeler, dan was ik bereid om in de Raad te gaan zitten.1/3 van de kiesdeler is heel veel, maar dus niet genoeg om daaran te voldoen. Ik laat dus graag de zetel aan Dehlia Timman, die op 14 op de D66-lijst staat!

Neemt niet weg dat ik erg blij ben met zoveel steun! Dank voor jullie stem op D66. Jan Paternotte en zijn 13 collega's gaan jullie vertrouwen zeker waarmaken!