Home>>Weblog>>Boris on tour: Amstelveen

Boris on tour: Amstelveen

16 apr 2012
Boris on tour amstelveen

Op maandagmiddag 16 april 2012 verzorgde Boris van der Ham, Tweede Kamerlid voor D66 en woordvoerder Onderwijs, een gastcollege aan een aantal studenten op het MBO College Amstelland in Amstelveen, onderdeel van het ROC van Amsterdam.

Tijdens dit gastcollege sprak hij ook over de politieke actualiteit op het gebied van onderwijs. Onderwijs is het belangrijkste programmapunt van D66, maar wat voor gevolgen heeft bijvoorbeeld de huidige economische situatie op het onderwijsbeleid? Van der Ham gaf in dit gastcollege zijn visie op deze problematiek en hoe het volgens hem geregeld zou moeten worden. Veel scholen vragen zich af hoe zij, met de bezuinigingen voor de deur, de boel draaiende moeten houden.

Hij probeerde de jongeren uit hun schulp te lokken met verschillende thema’s, die de jongeren zelf opgaven. Hij schreef het allemaal op het witbord, zoals studiefinanciering, softdrugs, hangjongeren, sociale huurwoning, verdeling van het onderwijsgeld, de financiële crisis, het Catshuis overleg en over de openingstijden van Albert Heijn op zondag.

De jongeren reageerden op de vraag – waarop ben je boos? – heel heftig en werd onder andere over de zorgverzekering, hogere benzineprijs, de wapenwet, schietclubs, irritante reclame op TV, jeugdwerkloosheid, integratie een discussie gevoerd. En zo eindigde de leerzame gastles van politicus Boris van der Ham in het MBO College Amstelland in Amstelveen. Lees verder op zijn website www.borisvanderham.nl , waar nog veel meer te lezen is over de activiteiten van deze zeer actieve D66 politicus, zoals Boris on Tour.

(Foto en deel tekst: Amstelveenweb.com - 2012)