Home >> Thema's >> ECONOMIE EN WERK

ECONOMIE EN WERK

In mijn tijd in de Tweede Kamer was ik een lange tijd woordvoerder Economische Zaken. Ik was bovendien voorzitter van de Kamercommissie Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Door mijn toedoen is de regeling voor ondernemers om te investeren in onderzoek verruimd. Ook maakte ik me als woordvoerder Economische Zaken hard voor de creatieve en de toeristische industrie, de horeca en verbetering van het vestigingsklimaat om buitenlandse bedrijven naar Nederland te lokken. Ik schreef bovendien het initiatiefwetsvoorstel dat de winkeltijden en de zondagswet verruimde. Die wet is in 2013 definitief aangenomen. Ook buiten de Tweede Kamer maak ik me hard voor innovatie en ondernemerschap. Met mijn eigen bedrijf 'Hamled' adviseer ik over communicatie en strategie, heb ik gesproken bij verschillende evenementen van ondernemers en geef ik trainingen. Voor meer informatie, ga naar het contactformulier of stuur een mail naar info@hamled.net

 • Economie en werk

  Op werkbezoek in Eindhoven bij nieuwe startups

 • Economie en werk 01

  Op werkbezoek in Enschede bij een ICT bedrijf

 • Economie en werk 1

  Onderwijs is de sleutel tot een gezonde economie

 • Economie en werk 2

  In 2009 diende ik een wetsvoorstel in voor de verruiming van de winkeltijdenwet.

 • Economie en werk 3

  In 2010, ik was voorzitter van de parlementaire commissie Economische Zaken en Innovatie

Opiniestukken

Tijd voor een veel zakelijker debat over europa nrc

Tijd voor een veel zakelijker debat over Europa (NRC)

Maandag 1 juni was het precies 10 jaar geleden dat het EU-referendum werd gehouden. Dat referendum kwam tot stand na een initiatiefwetsvoorstel dat Boris van der Ham met Farah Karimi en Niesco Dubbelboer indiende. In dit opiniestuk blikt Van der Ham terug en vooruit over de lessen uit het 'nee' van toen: "Het gebrek aan zakelijkheid van de romantische pro-Europeanen heeft dus meer schade gedaan aan het draagvlak voor de Europese samenwerking dan eurosceptici ooit hebben kunnen aanrichten."

Interviews

0 jaar na het eu referendum 1 vandaag

10 jaar na het EU-referendum (1 Vandaag)

‘Nee!' Het signaal van de Nederlandse kiezer was helder toen in 2005 naar hun mening over Europese Grondwet werd gevraagd. Deze week is het tien jaar geleden dat de Europese Grondwet door middel van een referendum werd afgeschoten. EenVandaag blikt voor terug met een prominente vóór- (Boris van der Ham) en tegenstander (Thierry Baudet) van de Europese Grondwet uit 2005.