Home >> Thema's >> Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur lijken luxe maar dat zijn het niet. Een bloeiend cultureel leven is van groot belang voor Nederland als vestigingslokatie, als toeristische bestemming en niet te vergeten voor de mensen zelf. Klassieke kunst en cultuur, zoals toneel, muziek, musea en dans zijn belangrijk, maar ook nieuwere vormen. Zo spande ik me in voor de game-industrie, popmuziek, dance en film. Zelf studeerde ik 4 jaar aan de toneelschool in Maastricht en was ik een aantal jaar acteur bij verschillende gezelschappen. Eind 2013 komt er (in opdracht van perscentrum Nieuwspoort) een volgend boek van mij uit over de overeenkosten en verschillen tussen theater en politiek.

  • Cultuur 1

    Een debat over cultureel ondernemerschap en het nachtleven met Jules Deelder

  • Cultuur 2

    Interview over het belang van Kunst en Cultuur voor de economische ontwikkeling van Nederland

  • Cultuur 3

    Bij een premiere van een Nederlandse speelfilm

Opiniestukken

Goed als de neuzen soms dezelfde kant opstaan human

Goed als de neuzen soms dezelfde kant opstaan. (Human)

In het blad van het Humanistisch Verbond en omroep Human schreef ik als voorzitter van het Humanistisch Verbond over de identiteits-discussie. Is het een goed idee als alle kinderen naar het Rijksmuseum moeten en het Wilhelmus kennen?

Interviews

Wij staan midden in de samenleving parool

Wij staan midden in de samenleving (Parool)

Het Humanistisch Verbond viert een feestje. Sinds zaterdag is de organisatie voor vrijzinnigen, atheïsten, agnosten en seculieren met zijn 13.000 leden officieel gevestigd in de voormalige Majellakerk op het Ambonplein in het hart van de Indische Buurt, samen met omroep Human.