Home >> Thema's >> Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur lijken luxe maar dat zijn het niet. Een bloeiend cultureel leven is van groot belang voor Nederland als vestigingslokatie, als toeristische bestemming en niet te vergeten voor de mensen zelf. Klassieke kunst en cultuur, zoals toneel, muziek, musea en dans zijn belangrijk, maar ook nieuwere vormen. Zo spande ik me in voor de game-industrie, popmuziek, dance en film. Zelf studeerde ik 4 jaar aan de toneelschool in Maastricht en was ik een aantal jaar acteur bij verschillende gezelschappen. Eind 2013 komt er (in opdracht van perscentrum Nieuwspoort) een volgend boek van mij uit over de overeenkosten en verschillen tussen theater en politiek.

  • Cultuur 1

    Een debat over cultureel ondernemerschap en het nachtleven met Jules Deelder

  • Cultuur 2

    Interview over het belang van Kunst en Cultuur voor de economische ontwikkeling van Nederland

  • Cultuur 3

    Bij een premiere van een Nederlandse speelfilm

Opiniestukken

Atheisten zijn niet leeg integendeel volkskrant

Atheisten zijn niet 'leeg', integendeel (Volkskrant)

Theoloog Reinout Wibier schreef in de Volkskrant een stuk waarin de waarde van religie wilde tonen. Hij zette zich tegelijkertijd af tegen atheisten: atheisten zijn 'beperkte' mensen. In dit artikel bedien ik zijn stelling van repliek.

Interviews

Boris in wonderland nrc

Boris in Wonderland (NRC)

Politici? Acteurs! In het geval van Boris van der Ham is dat geen scherts of hoon, maar waar. Het oud-kamerlid voor D66 (2002-2012)werd opgeleid aan de Toneelacademie in Maastricht – de beste, benadrukt hij. Na zijn afstuderen in 1998 speelde hij een paar jaar toneel, bij onder meer Toneelgroep De Appel en Het Zuidelijk Toneel/Hollandia, waarna zijn politieke werk alle tijd opeiste. Maar nadat hij de politiek in 2012 op pauze zette, bewandelt Van der Ham de weg weer terug. En dat doet hij niet in de luwte, maar vol in de spotlights in het De La Mar theater: in de nieuwe versie van de populaire Stage-musical Ciske de Rat