Home>>Nieuws>>Van der Ham opent EU-concours

Van der Ham opent EU-concours

23 mrt 2012
Van der ham opent eu concours

D66-kamerlid Boris van der Ham opende in de Doelen te Rotterdam de informatiedag over het EU-concours. Via dit concours kunnen jonge Nederlanders een kans maken op een baan bij de Europese Unie. Van der Ham verzorgde de keynote-speech ten overstaande van een 300-koppig publiek.

Van der Ham herinnerde aan zijn tijd dat hij een aantal maanden in het Europees Parlement werkte voor D66-europarlementarier Lousewies van der Laan. Hij vertelde over zijn verbazing over de 'eurospeak' waar velen zich in Brussel aan bezigen. Hijgaf zijn jeugdige gehoor mee zich 'niet te laten bedwelmen door de incestueuze glamour van het beleidsjargon'. Van der Ham: "Leer het jargon goed kennen, maar leer het ook van je af te laten glijden. Blijf jezelf. Probeer het anders te doen."

Onder leiding van Wouke van Scherrenburg ontspon er na zijn speech een gesprek met de zaal over de rol van de Europese Unie. Van der Ham stelde dat de EU op een kruispunt stond in zijn bestaan, en dat het juist nu fantastisch is om er te werken.