Home>>Nieuws>>Van der Ham bij #Event13

Van der Ham bij #Event13

28 mrt 2013
Van der ham bij event13

Boris van der Ham was keynote spreker tijdens Event13. Tijdens deze grootse beurs voor event-organisatoren in de Jaarbeurs te Utrecht sprak Van der Ham over generaties, social-media, formats en de link tussen grote events en de politiek.

In zijn verhaal dook Van der Ham in de geschiedenis die de politiek heeft met de eventindustrie. Zo werd de Jaarbeurs begin 20ste eeuw door de overheid geholpen op te starten om de economie aan te jagen.

De politiek heeft daarnaast vaak een dubbelhartige houding gehad richting events. Van der Ham stelde dat de overheid de event-sector onderschat op zijn potentie. "Het gaat langs veel politici dat jullie 5% van het BNP verdienen." Ook hekelde hij het feit dat de overheid vaak zelf slecht in staat is om zelf events te organiseren. Hij nam als voorbeeld de organisatie van het jubileumjaar New York - Nederland in 2009. "Daar is ruim 7 miljoen euro over de balk gegooid" Daarover lees je HIER meer.

Daarnaast vertelde Van der Ham uit eigen ervaring over hoe andere sectoren steeds meer gebruik maken van eventconcepten, zoals de televisie industrie en het theater. Hij maakte ook een statement over het zogenaamde generatiedenken. Van der Ham: "Het laatste grote event dat de publiciteit haalde was het gedoe rond het X-feest in Haren. Het rapport over Haren stelde dat de jeugd van tegenwoordig het YOLO-denken aanhangt: You Only Live Once. Dat is natuurlijk onzin. Alle jeugd op die leeftijd heeft een zucht naar avontuur." Onder grote hilariteit haalde hij een aantal voorbeelden uit het verleden van stal waaruit bleek dat toen ook al de jeugd 'grenzeloos' werd geacht. Een stukje uit Van der Ham's speech hierover kan je HIER (op 1 minuut 35) bekijken.

Van der Ham: "Mensen moet je niet ophangen aan een identiteit. Ze hebben er velen. Als je ze wilt aanspreken moet je niet te veel in steriele afbakeningen denken. Je loopt daardoor veel mensen mis."