Home>>Nieuws>>RTL Late Night over Amsterdam Dance Event

RTL Late Night over Amsterdam Dance Event

20 okt 2014
Rtl late night over amsterdam dance event

Het Amsterdam Dance Event is een van grootste Dancefestivals ter wereld. Driehonderdvijftigduizend mensen komen uit de hele wereld voor een flink aantal dagen Dance en uitgaan. Helaas vielen er drie doden door (waarschijnlijk) vervuilde XTC-pillen. Bij RTL Late Night schoven aan: Tim Hofman (Spuiten & Slikken) en Boris van der Ham (voormalig politicus en schrijver van het boek 'De Vrije Moraal')

De link naar de uitzending zie je HIER

Meer informatie over het boek  'De Vrije Moraal - seks, drank en drugs in de Tweede Kamer' (over de parlementaire geschiedenis en dilemma's van het vrijgevochten Nederland, 2012) zie je HIER

Van der Ham: "We weten niet precies wat er hier aan de hand was, maar meestal zijn er vervuilde pillen in omloop, is de dosering te hoog, of is er van alles door elkaar heen gebruikt. wat je vooral vaak bij touristen ziet. Voorlichting is essentieel om grote problemen te voorkomen. XTC is in vergelijking met andere harddrugs een relatief milde drug, maar tijdens dit soort festivals zijn er veel vervuilde drugs aanwezig, vermengd met veel gevaarlijker troep. Daar moet altijd extra voor gewaarschuwd worden. Ook testen van pillen kan soms helpen, maar bij 350.000 mensen en zeer veel lokaties is dat bijna niet te doen."

Van der Ham vertelde dat In 1988 is XTC onterecht op de lijst met harddrugs gezet, waardoor is er een kans verloren gegaan om het in legale en gereguleerde handen te houden. Uit internationaal onderzoek blijkt juist dat XTC niet op die lijst thuishoort, en zijn meest gevaarlijke uitingen juist kent door de effecten die door onduidelijke en onzuivere productie worden veroorzaakt.