Home>>Nieuws>>Premiere 'Onder Ongelovigen'

Premiere 'Onder Ongelovigen'

26 aug 2015
Premiere onder ongelovigen 1

Op maandagavond 31 augustus gaat de Human-documentaire Onder Ongelovigen in première in de Amsterdamse Balie. In deze documentaire bezoekt voorzitter Boris van der Ham ex-moslims die strijden voor een bestaan zonder geloof. Na de film volgt een debat. U kunt daar bij zijn. Kaarten kosten €10,-

Het aantal ongelovigen in de wereld groeit; religieuze agressie tegen hen ook. In sommige landen gebruiken overheden blasfemiewetten om atheïsten, humanisten en vrijdenkers aan te pakken. Hen wordt afvalligheid en godslastering verweten.

Zij riskeren discriminatie, geweld, gevangenisstraf of zelfs de doodstraf. In de documentaire ‘Onder Ongelovigen’ geven Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond en documentairemaker Dorothée Forma deze vaak vergeten groep een gezicht. Bovendien zien we Van der Ham als hij het Freedom of Thought rapport aanbiedt aan ambassades van moslimlanden waar je niet openlijk atheïst kunt zijn en horen we hem de VN-Mensenrechtenraad in Geneve toespreken:  “Hef alle blasfemiewetten op. Religie mag nooit een excuus zijn voor haat, vervolging of geweld.”  

Na de filmvertoning, in aanwezigheid van de maakster Dorothée Forma, leidt journalist Bahram Sadeghi het gesprek met Europarlementariër Dennis de Jong van de SP, Alexandra Valkenburg, hoofd Afdeling Mensenrechten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Boris van der Ham.