Home>>Nieuws>>Defensie heeft humanistisch raadswerk nodig

Defensie heeft humanistisch raadswerk nodig

07 nov 2013
Defensie heeft humanistisch raadswerk nodig

Op 7 november bracht Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, een werkbezoek aan het veteraneninstituut in Doorn. Het Humanistisch Verbond is de vereniging van agnosten, atheisten, humanisten en vrijzinnigen die verantwoordelijk is voor de aanstelling van Humanistische Raadsmannen en vrouwen bij Defensie.

Van der Ham sprak daar uitgebreid met actief dienende veteranen uit diverse krijgsmachtdelen. Van der Ham was onder de indruk van de verhalen van de veteranen waaruit een enorme inzet, veerkracht en loyaliteit sprak, die vaak tot het uiterste op de proef was gesteld. Van der Ham: "Deze mensen zijn bereid steeds opnieuw hun leven op het spel te zetten in dienst van de nederlandse bevolking. Ik heb groot respect voor hen."


De voorzitter van het Humanistisch Verbond was blij om van de veteranen te horen dat de militairen in voor- en tegenspoed altijd konden rekenen op de welkome steun van Humanistische geestelijke begeleiding om onder alle omstandigheden 'mens te blijven'. Van der Ham: "Het Humanisme gaat uit van de mens. En onder de grote druk waaronder militairen staan is een menselijk gesprek, het aandacht geven aan persoonlijke vragen en dilemma's zeer belangrijk voor de kracht van onze krijgsmacht. Een nieuw gevechtsvliegtuig is mooi, maar hij praat niet terug."

Meer weten over het Humanistisch Verbond, klik HIER

Lid worden van het Humanistisch Verbond, klik HIER (5 euro per maand)