Home >> Boris in de buurt >> Boris en Maastricht

Boris en Maastricht

Hoewel ik niet in Maastricht woon, heb ik dat wel 4 jaar lang gedaan als student. Een paar keer per jaar kom ik er, zowel prive als voor mijn werk. Bij de verkiezingen in 2006 kreeg ik opvallend veel voorkeurstemmen vanuit Maastricht, dus een extra reden om vaak terug te komen. Ik stond verschillende keren op de introductiemarkt van de Universiteit van Maastricht, om de diverse studenten daar te woord te staan. Ik heb diverse keren gastcollege's gegeven op de universiteit Maastricht en gesproken over de toekomst van het Hoger Onderwijs. Samen met de lokale afdeling van D66 heb ik nauw samengewerkt rond het drugsbeleid van Nederland, met name rond de bijzondere positie van Maastricht hierin. Ook als ondernemer en spreker ben ik nog regelmatig in Maastricht en zit in de examencommissie van de Hogeschool Zuid.

  • Maastricht

    Op campagne in Maastricht

  • Maastricht 1

    Een lezing in Maastricht

  • Maastricht 2

    Vier jaar studeerde ik in Maastricht

Opiniestukken

D66 is beste als radical chic the post online

D66 is beste als 'radical chic' (The Post Online)

De website 'The Post Online' is een speurtocht aan het doen naar 'de nieuwe elite'. Ik werd ook gevraagd voor een bijdrage. In dit stuk pleit ik voor een 'radical chic', en waarom zou D66 dat niet kunnen zijn. "D66 mag nog veel meer voorop lopen"

Interviews

Boren in hard hout democraat

Boren in hard hout (Democraat)

In het decembernummer van de Democraat, het ledenblad van D66 een interview met Boris van der Ham. Na tien jaar kamerlidmaatschap nam hij afscheid 'om even een frisse neus te halen'. In gesprek met Pim van Mierlo blikt hij terug op zijn tijd in Den Haag, kijkt vooruit en heeft een aantal kritische punten richting D66. Hij vertelt wat er zo mooi is aan de landelijke politiek, wat hij de komende jaren gaat doen en of we hem nog gaan terugzien in Den Haag.