Home >> Boris in de buurt >> Boris en Leiden

Boris en Leiden

Ik ben opgegroeid in de buurt van Leiden, dus ken de stad al van jongsafaan. V Ook ben ik bij talloze (studenten)debatten geweest, ook nu na de politiek. In de Kamer heb ik me hard gemaakt voor het zogenaamde "rondje Randstad", waar er per uur minstens zes intercitytreinen tussen de grote steden rijden. Ik heb mij ingezet voor meer groen rond steden. Zo heb ik gepleit voor structureel extra investeringen in het Groene Hart. Ook leuk: In 2008 mocht ik het Leids Filmfestival openen! Ik hoop de komende jaren net zovaak in Leiden te kunnen zijn als de afgelopen jaren, en natuurlijk iets voor de stad en de inwoners te kunnen doen!

  • Leiden

    Bij studentenvereniging Minerva om te spreken over mijn boek

  • Leiden 1

    In debat

Opiniestukken

D66 is beste als radical chic the post online

D66 is beste als 'radical chic' (The Post Online)

De website 'The Post Online' is een speurtocht aan het doen naar 'de nieuwe elite'. Ik werd ook gevraagd voor een bijdrage. In dit stuk pleit ik voor een 'radical chic', en waarom zou D66 dat niet kunnen zijn. "D66 mag nog veel meer voorop lopen"

Interviews

Boren in hard hout democraat

Boren in hard hout (Democraat)

In het decembernummer van de Democraat, het ledenblad van D66 een interview met Boris van der Ham. Na tien jaar kamerlidmaatschap nam hij afscheid 'om even een frisse neus te halen'. In gesprek met Pim van Mierlo blikt hij terug op zijn tijd in Den Haag, kijkt vooruit en heeft een aantal kritische punten richting D66. Hij vertelt wat er zo mooi is aan de landelijke politiek, wat hij de komende jaren gaat doen en of we hem nog gaan terugzien in Den Haag.