Home >> Boris in de buurt >> Boris en Groningen

Boris en Groningen

De stad Groningen is een voor mij de afgelopen jaren een echte ontdekking geweest. De horeca, het studentenleven, de cultuur, maar ook het ondernemerschap. Bijna elk jaar was ik bij de onderwijscampagne voor de nieuwe studeren die in Groningen wordt gehouden. Ik heb een aantal maal gastcollege's gegeven op zowel de Hogeschool als de Universiteit Groningen. Samen met D66-ers uit Groningen bracht ik in 2009 een werkbezoek aan aan een legale kwekerij voor medicinale cannabis in Veendam. Mede op basis van dat werkbezoek kwam ik met een initiatiefnota hierover in de Tweede Kamer. InDoor een voorstel van mij komt er meer geld voor OV op het platteland en ik maakte me hard voor een goede bereikbaarheid van alle landsdelen in de nieuwe NS dienstregeling. Ook buiten de politiek ben ik dikwijls in Groningen voor lezingen over vrijheid en ondernemerschap.

  • Groningen stad en provincie

  • Groningen stad en provincie 1

Opiniestukken

D66 is beste als radical chic the post online

D66 is beste als 'radical chic' (The Post Online)

De website 'The Post Online' is een speurtocht aan het doen naar 'de nieuwe elite'. Ik werd ook gevraagd voor een bijdrage. In dit stuk pleit ik voor een 'radical chic', en waarom zou D66 dat niet kunnen zijn. "D66 mag nog veel meer voorop lopen"

Interviews

Boren in hard hout democraat

Boren in hard hout (Democraat)

In het decembernummer van de Democraat, het ledenblad van D66 een interview met Boris van der Ham. Na tien jaar kamerlidmaatschap nam hij afscheid 'om even een frisse neus te halen'. In gesprek met Pim van Mierlo blikt hij terug op zijn tijd in Den Haag, kijkt vooruit en heeft een aantal kritische punten richting D66. Hij vertelt wat er zo mooi is aan de landelijke politiek, wat hij de komende jaren gaat doen en of we hem nog gaan terugzien in Den Haag.