Home >> Boris in de buurt >> Boris en Friesland

Boris en Friesland

De afgelopen jaren ben ik regelmatig in Friesland langsgeweest. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 was ik onder meer in Leeuwarden. Samen met D66-Friesland heb ik diverse milieuprojecten en landbouwprojecten bezocht tijdens een aantal werkbezoeken. Door een voorstel van mij kwam er 800 miljoen euro voor het Waddenfonds ter bescherming van de Waddenzee. Ik pleitte in de Kamer voor het blijven investeren in kwaliatief goed onderwijs in de krimpregio's. Ook buiten de politiek wil ik me graag blijven inzetten voor Friesland en ben er nog regelmatig te gast. Op deze pagina zie je alle artikelen en nieuwsberichten die met Friesland te maken hebben.

  • Friesland

  • Friesland 1

Opiniestukken

D66 is beste als radical chic the post online

D66 is beste als 'radical chic' (The Post Online)

De website 'The Post Online' is een speurtocht aan het doen naar 'de nieuwe elite'. Ik werd ook gevraagd voor een bijdrage. In dit stuk pleit ik voor een 'radical chic', en waarom zou D66 dat niet kunnen zijn. "D66 mag nog veel meer voorop lopen"

Interviews

Boren in hard hout democraat

Boren in hard hout (Democraat)

In het decembernummer van de Democraat, het ledenblad van D66 een interview met Boris van der Ham. Na tien jaar kamerlidmaatschap nam hij afscheid 'om even een frisse neus te halen'. In gesprek met Pim van Mierlo blikt hij terug op zijn tijd in Den Haag, kijkt vooruit en heeft een aantal kritische punten richting D66. Hij vertelt wat er zo mooi is aan de landelijke politiek, wat hij de komende jaren gaat doen en of we hem nog gaan terugzien in Den Haag.