Home >> Boris in de buurt >> Boris en Flevoland (Almere)

Boris en Flevoland (Almere)

De afgelopen jaren ben ik regelmatig in Flevoland geweest. Van Almere tot Lelystad, van Emmeloord tot Lowlands. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, Europese en provinciale verkiezingen voerde ik campagne met de lokale afdeling van D66 in Almere. Ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Ik bezocht het Horsterwold en de uitbreidingslokaties in Almere. In de Kamer heb ik me hard gemaakt voor het behouden van Bataviastad voor Lelystad en de werkgelegenheid. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel overleg gevoerd met D66-ers uit de regio Almere over de verbinding tussen de A6 en A9 en de Ijmeerverbinding. Ik gaf verschillende gastlessen op scholen in Flevoland, zoals aan het Gastcollege Oostvaarderscollege in Almere Buiten. Ook als voorzitter van het Humanistisch Verbond ben ik regelmatig te gast geweest in de provincie, zoals in Lelystad en Emmeloord.

  • Flevoland

  • Flevoland 1

Opiniestukken

D66 is beste als radical chic the post online

D66 is beste als 'radical chic' (The Post Online)

De website 'The Post Online' is een speurtocht aan het doen naar 'de nieuwe elite'. Ik werd ook gevraagd voor een bijdrage. In dit stuk pleit ik voor een 'radical chic', en waarom zou D66 dat niet kunnen zijn. "D66 mag nog veel meer voorop lopen"

Interviews

Boren in hard hout democraat

Boren in hard hout (Democraat)

In het decembernummer van de Democraat, het ledenblad van D66 een interview met Boris van der Ham. Na tien jaar kamerlidmaatschap nam hij afscheid 'om even een frisse neus te halen'. In gesprek met Pim van Mierlo blikt hij terug op zijn tijd in Den Haag, kijkt vooruit en heeft een aantal kritische punten richting D66. Hij vertelt wat er zo mooi is aan de landelijke politiek, wat hij de komende jaren gaat doen en of we hem nog gaan terugzien in Den Haag.