Home >> Boris in de buurt >> Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam is de stad waar ik geboren ben en sinds 2002 woon. Als Tweede Kamerlid was ik onder meer woordvoerder onderwijs en economie, en in die hoedanigheid heb ik veel met Amsterdam te maken gehad.
Ik spande mij bijvoorbeeld in voor het verbeteren van de stad als vestigingslocatie voor nieuwe bedrijven en het vergroten van de werkgelegenheid. Op mijn voorstel kwam er een 'Amsterdam-brief' van het Kabinet met voorstellen om de regio Amsterdam te versterken, zowel op economisch, cultureel, toeristisch als op onderwijsgebied.
Ook buiten de politiek maak ik me hard voor een sprankelende, vrijzinnige, sociale en ondernemende stad.
Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 was ik lijstduwer voor D66-Amsterdam en kreeg meer dan 2500 voorkeurstemmen, waar ik erg dankbaar voor ben.
Op deze pagina lees je alle opiniestukken, interviews en nieuwsberichten over wat ik voor en in Amsterdam doe.

 • Amsterdam 9

  Op campagne in Amsterdam Zuid-Oost

 • Amsterdam 10

  Lesgeven op de weekendschool in Amsterdam-Noord

 • Amsterdam 11

  Even een frisse neus halen op het water

 • Amsterdam 12

  Een interview voor de lokale radio

 • Amsterdam 13

  Verdedigen van mijn (en GL) initiatiefwetsvoorstel voor ruimere winkeltijdenwet. Kritiek op de VVD.

 • Amsterdam 14

  Op werkbezoek bij een aantal sociale projecten in de Amsterdamse transvaalbuurt (Oost)

 • Amsterdam 15

  Samen met Katja Schuurman bij de presentatie van 'mediawijsheid' bij jonge kinderen.

Opiniestukken

D66 is beste als radical chic the post online

D66 is beste als 'radical chic' (The Post Online)

De website 'The Post Online' is een speurtocht aan het doen naar 'de nieuwe elite'. Ik werd ook gevraagd voor een bijdrage. In dit stuk pleit ik voor een 'radical chic', en waarom zou D66 dat niet kunnen zijn. "D66 mag nog veel meer voorop lopen"

Interviews

Boris in wonderland nrc

Boris in Wonderland (NRC)

Politici? Acteurs! In het geval van Boris van der Ham is dat geen scherts of hoon, maar waar. Het oud-kamerlid voor D66 (2002-2012)werd opgeleid aan de Toneelacademie in Maastricht – de beste, benadrukt hij. Na zijn afstuderen in 1998 speelde hij een paar jaar toneel, bij onder meer Toneelgroep De Appel en Het Zuidelijk Toneel/Hollandia, waarna zijn politieke werk alle tijd opeiste. Maar nadat hij de politiek in 2012 op pauze zette, bewandelt Van der Ham de weg weer terug. En dat doet hij niet in de luwte, maar vol in de spotlights in het De La Mar theater: in de nieuwe versie van de populaire Stage-musical Ciske de Rat